Hankkeet > Käynnissä olevat hankkeet > ALVA - alueellinen vapaaehtoistoiminta

ALVA - alueellisen vapaaehtoistoiminnan palvelurakenteen kehittäminen Oulun Eteläisen ja Raahen alueella (STEA 1.3.2016- 28.2.2019)

Raudaskylän Kristillisen Opiston toiminta perustuu kestävälle kehitykselle. Opiston kestävän kehityksen strategian keskeisenä painopistealueena on kansalaisyhteiskunnan ja vapaaehtoistoiminnan roolin tunnistaminen osana julkista palvelutuotantoa. Opiston arvomaailma ja tavoitteet mahdollistavat luontevan yhteistyön eri järjestöjen, yhdistysten ja toimijoiden kanssa.

Ajankohtaista

Etäluentosarja Ylivieskan lukiolla yhteistyössä Ylivieskan seudun kansalaisopiston kanssa 
  
Ma 6.11.2017 klo 17-19
Yhdistysten viestintä: sosiaalinen media ja ihimiset.fi
Missä yhdistyksenne viestii? Mitä kautta kohderyhmänne parhaiten tavoittaa? Facebook sekä maksuton järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan sivusto ihimiset.fi.
 
Ke 29.11.2017 klo 17-18.30
Vapaaehtoistoiminnan säännöstö
Kuuluuko työtehtäviisi tai vapaaehtoistyön tehtäviisi vapaaehtoistoiminan koordinoiminen ja vapaaehtoisten tukeminen? Aiheina mm. vapaaehtoistoiminnan vastuut, salassapito, vakuutukset, vapaaehtoisen taustan selvittäminen ja palkitseminen.
 
To 16.11.2017 klo 9-15  Ulkoilukaveri -kurssi vapaaehtoistyöntekijöille
La 18.11.2017 klo 10-13 Rauskin Jouluinen touhutori
To-pe 23.-24.11.2017 Opintomatka Vaasaan. Tutustumme mm. Vaasan kaupungin vapaaehtoistoiminnan koordinointiin ja Vuorikeskukseen, Vaasan Seudun Yhdistykset ry:n toimintaan ja Vaasan Setlementtiyhdistyksen perhetyön käytäntöihin. Kysy lisätietoja meiltä ja ilmoittaudu matkalle.

 
 

ALVA-hankkeen tavoitteet

Tavoitteena on vapaaehtoistoiminnan näkyväksi tekeminen osana julkisia sosiaali- ja terveyspalveluja niin, että vapaaehtoistoimijat ovat luontevasti mukana palveluvalikossa. Tavoitteena on koordinoida alueellista vapaaehtoistoimijakenttää niin, että yhteistoiminta julkisten palvelujen ja eri järjestöjen kesken kasvaa.

Yhteistyömallia kehitetään julkisten palvelujen ja järjestöjen kanssa yhdessä
kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden kehittämiseksi paikallisesti ja alueellisesti. Toteutuksella taataan vapaaehtoistoiminnan tarpeen ja tarjonnan kohtaaminen elämänkaaren eri vaiheissa oleville väestöryhmille yhteistyössä julkisen sektorin kanssa.
 

Toiminta ja tavoitteet

ALVA-hankkeen toiminta muodostuu kohtaamisista julkisten palvelujen ja järjestöjen toimijoiden kanssa vapaaehtoistoiminnan koordinoimiseksi ja yhteistyömallin käytäntöön soveltamiseksi. Toimintamuotoja ovat mm.
 
 
• koulutukset
• tapahtumat
• vertaistoiminta
• tiedotus
• ohjaus ja neuvonta sekä
• yhteistyöfoorumit.
 

Yhteistyökumppaneita

 
• Oulun Eteläisen ja Raahen alueen kunnat, peruspalvelukuntayhtymät ja väestö,
erityisesti nuoret
• Järjestöt, yhdistykset, vapaaehtoistoimijat
• Alueelliset ja kansalliset vapaaehtoistoiminnan verkostot
• Alueen oppilaitokset

Ota yhteyttä

Anitta Anunti
projektipäällikkö
p. 044 742 7629
anitta.anunti@rko.fi

 

Regina Kahlos
projektityöntekijä
p. 044 742 7628
regina.kahlos@rko.fi

 

Tilaa Alva-hankkeen uutiskirje

Ole hyvä ja syötä sähköpostiosoitteesi alla olevalle lomakkeelle liittyäksesi postituslistalle.

 


TallennaTallennaTallennaTallennaTallenna