Iltalukio – joustavasti ylioppilaaksi


Haaveiletko ylioppilaslakista? Etsitkö joustavaa opiskelumahdollisuutta? Iltalukiossamme voit toteuttaa haaveesi ylioppilaslakista ja lukio-opinnoista.

Opiskelu

Raudaskylän iltalukiossa opiskelet monimuotoisesti. Yhteen kurssiin sisältyy keskimäärin kolme lähiopetuskertaa ja itsenäisiä tehtäviä. Lähiopetuskerrat ovat vapaaehtoisia, ja kurssit voit suorittaa vaikka täysin etänä. Opiskelusi onnistuu siis työn ohessa ja erilaisissa elämäntilanteissa.
Iltalukiossamme voit suorittaa koko lukion oppimäärän eli vähintään 44 kurssia ja ylioppilastutkinnon. Voit myös jatkaa kesken jääneitä lukio-opintoja tai suorittaa yksittäisiä lukiokursseja. Johdantokursseilla tai aikuisten perusopetuksen kursseilla voit vahvistaa esimerkiksi kielten ja matematiikan taitojasi ennen varsinaisia lukion kursseja.
Raudaskylän lukiossa saat henkilökohtaista ohjausta joustavaan opintojen suorittamiseen. Mikäli elämäntilanteesi sallii päiväopinnot, voit valita opintoihisi kursseja myös päivälukion puolelta. Sinulle laaditaan oma suunnitelma ja aikataulu, joka voi sisältää monella eri tavalla opiskeltavia kursseja.

Pääsyvaatimukset

Pääsyvaatimuksena iltalukioon on 18 vuoden ikä sekä peruskoulun päättötodistus tai vastaavat tiedot.

Kustannukset

Lukion koko oppimäärän suorittaminen on maksutonta, mutta opisto perii lukuvuosikohtaisen materiaalimaksun. Vain oppikirjat ja opiskelutarvikkeet hankit itse. Myös yksittäisten kurssien suorittaminen on maksutonta, mikäli sinulla ei ole suoritettuna lukion oppimäärää. Opiskelu iltalukiossa on sivutoimista eikä oikeuta opintotukeen.

Tiedustelut

Apulaisrehtori Sari Ahola-Korpi 050 4400 048
sari.ahola-korpi@rko.fi

Raudaskylän iltalukiosta:

Eila 49 v.

”Opiskelu on antanut sisältöä elämään ja se on ollut innostavaa ja itsetuntoa kohottavaa. Halusin, että opiskeluun kuuluu myös lähiopetusta, jolloin saa tukea opettajalta ja muilta opiskelukavereilta. Oma opiskeluporukka onkin tullut hyvin tutuksi.”

Kaisa 23 v.

”Lähiopetusillat ovat olleet tarpeen ja mukavia siinäkin mielessä, että sai tavata toisia opiskelijoita ja kurssin opettajan.”

Helena 58 v.

”Olen tykännyt opiskella Raudaskylällä Iltalukiossa. Opiskelumuotoina lähi- ja itsenäinen opiskelu ovat olleet sopivia minulle. Opetus on hyvää. Lähiopetusiltoihin on mukava tulla. Erityisesti henki opiskelijoiden välillä sekä opiskelijoiden ja opettajien välillä on todella hyvä.”