Ulos talosta, pois pihasta - toimintavälinekoulutus 29.30.8. Vielä ehdit mukaan!


Oulaisten Honkamajalla järjestetään kaksipäiväinen toimintavälinekoulutus 29. – 30.8. Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus avaa uusia mahdollisuuksia vaikeasti vammaisten ihmisten osallistumiseen ja osallisuuden mahdollistamiseen. Koulutus on suunnattu vaikeasti vammaisten henkilöiden lähi-ihmisille ja eri alojen ammattilaisille. Se tarjoaa ratkaisuja osallistumiseen ihmisille, jotka tarvitsevat toimintavälineen ja toisen ihmisen apua voidakseen osallistua ja liikkua.
 
 
Koulutuksen aikana vaikeavammaiset ja heidän lähi-ihmisensä voivat testata omiin tarpeisiin sopivaa välinettä ja ammattilaiset saavat tietoa tarjolla olevista mahdollisuuksista. Paikalla olevalta Malikkeen henkilökunnalta saa myös runsaasti tietoa ja ideoita.

Koulutuksessa tutustutaan eri toimintavälineisiin ja tehdään käytännön harjoituksia sekä tutustutaan myös apuvälinelainsäädäntöön tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta. Toisena koulutuspäivänä tehdään retki vaikeasti vammaisten retkeläisten kanssa luontoon.

Retkipäivän aikana on esillä erilaisia liikkumiseen tarkoitettuja toimintavälineitä, joita pääsee testaamaan. Retkellä tulee kokemuksia luonnossa liikkumisesta.

Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Raudaskylän Kristillisen Opiston Vankkuri-hanke ja Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n Malike. Koulutukseen mahtuu vielä mukaan.

Hakuaika 16.8. saakka. Ilmoittaudu pian!
https://rko.fi/taydennyskoulutus/kurssit/tvk-koulutus/
 
Lisätiedot:
Ritva Mustakangas, projektityöntekijä Vankkuri-hanke, p. 044 767 1469 tai ritva.mustakangas@rko.fi
 
Ulos talosta, pois pihasta – toimintavälinekoulutus 29.-30.8. 2018 Oulainen, Honkamaja (Hietalantie 91, 86300 Oulainen).