Raudaskylän Kristillinen Opisto | Opisto tänään - Raudaskylän Kristillinen Opisto

Omannäköisiä opintopolkuja - Raudaskylän opisto tänään

Raudaskylän Kristillinen Opisto, tuttavallisemmin Raudaskylän opisto tai Rauski, seisoo mäellään juuret vahvasti maaperässä nenä keskellä uusia tuulia. Opintopolkuja nuorille ja aikuisille tarjoavat lukio, peruskoulun kymppiluokka, aikuisten perusopetus, ja aikuisten perusopetus maahanmuuttajille. Ammatillista koulutusta on tarjolla suntion, päihdetyön ja kehitysvamma-alan ammattitutkintoon valmistavissa sekä ympäristöalan erikoisammattitutkintoon valmistavissa koulutuksissa sekä monipuolisissa ammattitaitoa vahvistavissa lyhytkoulutuksissa.

Vahvana säikeenä toiminnassa ovat vapaaehtoistyön, sosiaalisen kestävän kehityksen ja globaalikasvatuksen hankkeet. Musiikillisen lisämausteen mäelle antaa Raudaskylän Soiva Kesä.

Opiskelija- ja kurssiasuntolamme mahdollistavat hyvät puitteet opiskeluun läheltä ja kaukaa tuleville opiskelijoille. Kaiken kaikkiaan opisto pystyy tarjoamaan majoituksen noin 150 yöpyjälle. Keittiömme tarjoaa joustavasti ruokapalveluja arjesta juhliin.

Lukuvuoteen sijoittuvan koulutustarjonnan lisäksi Raudaskylä tunnetaan Soivasta Kesästään. Kansainväliset mestarikurssit, puhallin-, harmonikka- ja popmusiikkileirit kokoavat pieniä ja isoja harrastajia tiiviiseen yhteiseloon musiikin merkeissä. Myös kuorot harjoittelevat ahkerasti tiloissamme.

Raudaskylän Kristillinen Opisto sijaitsee Ylivieskan alueella, Nivalan ja Ylivieskan puolivälissä. Molempiin keskuksiin matkaa on noin 14 km.

Opiston toiminta alkoi syksyllä 1920. Raudaskylän Kristillisellä Opistolla on Kalajokilaakson kouluhistoriassa merkittävä rooli. Raudasmäelle perustettiin vuonna 1920 kansanopisto. Vuonna 1924 toimintansa aloitti Raudaskylän keskikoulu alueen ensimmäisenä ja muutama vuosi myöhemmin lukio sai toimilupansa. Vuosi 2010 oli Raudaskylän Kristillisen Opiston 90-vuotisjuhlavuosi.

Opiston historia vie herännäisyyteen - siitä sana "kristillinen" opiston nimessä. Meille se tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että hyväksymme erilaisuuden ikään, ihonväriin tai elämänkatsomukseen katsomatta.

Opistossa opiskelee lukuvuoden aikana yhteensä noin 350-400 vuosiopiskelijaa. Raudaskylän Kristillinen Opisto työllistää reilut 50 työntekijää.